Dränkpump håller vaken öppen

Även om arbetet med att hacka upp isvaken många gånger blir en bra uppvärmning så önskar nog de allra flesta att det gick att glida ned i isvaken när man förberett sig för ett riktigt härligt kallt bad.

Erik  Klemetz har hittat en lösning för att hålla isvaken öppen med hjälp av en så kallad dränkpump.

– Jag har senaste 4 åren använt mig av en dränkpump för att hålla vaken öppen, det fungerar hur bra som helst och är riktigt smidigt. Pumpen är kopplad till en timer som sätter igång pumpen. Beroende på hur kallt det är ute så kan den behöva gå olika lång tid, säger Erik.

– Dränkpumpen fäste jag inledningsvis på badstegen. På senare tid har jag dock placerat den vid sidan om för att kunna vika upp stegen vid behov, förklarar Erik.

-Numer har jag alltid öppet vatten i vaken. Det är framför allt skönt vid morgondoppet att vaken redan är öppen, berättar Erik.