UTVALDA PRODUKTER FÖR KALLBADARE

Vi har stått på bryggan efter kallbadet och saknat ett skönt och framförallt vindtätt plagg att svepa om sig. Ett plagg som är lätt att ta på sig med kalla händer och som går att byta om under. Kanske en luva. Bra fickor för nycklar och  mobiltelefon… Här är tre varumärken som säljer plagg till oss som vinterbadar. Maila oss gärna om du har frågor om produkterna eller vill ha hjälp att välja: hej@kallbad.nu

NORDBAEK

Vindtät badrock med mjukt foder i fleece. Smarta funktioner som magnetknappar och inbyggda vantar för kalla fingrar.

DRYROBE

Vattenavvisande och vindtät. Flera fickor med dragkedja och rymlig nog att byta om i.

nordbaek badkappa

Vindtät badkappa från Nordbaek

NORDBAEK är ett danskt varumärke som fokuserat sig på produkter riktade till vinterbadare. Grundarna Ida och Barbara är själva hängivna kallbadare och saknade en varm och framför allt vindtät badkappa att svepa om sig efter badet.

På KALLBAD.nu är vi väldigt förtjusta i Nordbaeks badkappa och har fått förmånen att sälja dessa i vår webbshop.

Badkappan är designad av vinterbadare för vinterbadare och tillverkad i bästa kvalitet. Materialet är en vindtät quilt med mjuk fleece på insidan. Badkappan har många praktiska funktioner som är utformade för att göra upplevelsen vid badet ännu bättre.

Badkappan är vindtät och vattenavvisande med en fin mjuk fleece på insidan. Perfekt efter ett vinterbad – men också för en sval sensommarkväll i båten, hundpromenaden eller på terrassen.

Du stänger lätt badkappan med magneter och under kalla dagarna är huvan ovärderlig. Båda fickorna är utrustade med dragkejda, så att du kan förvara nycklar och telefon medan du badar. Ärmarna har en smart vantfunktion som gör att du undviker kalla händer. Det finns också ett litet praktiskt hål för tummen, så att du enkelt kan bära och hålla i saker även med vantarna på.

Badkappan är tillverkad av vindtätt och vattenavvisande yttermembran med en termisk effekt och är därför perfekt för vinterbad. Tyget som kappan är gjord av är en quilt / ”sandwich” -konstruktion, som är speciellt designad av NORDBAEK och utvecklad för att hålla borta vatten och vind. Badrocken är snabbtorkande, så den är klar och torr för användning nästa dag.

Vind- och regntät jacka från DRYROBE

Dryrobe är ett fantastiskt fritidsplagg som håller dig torr och varm i alla väder. Oavsett om du exponeras för regn, snö eller halv storm så kommer du att känna dig varm och trygg i din jacka från Dryrobe. Dryroben är både vattentät och vindtät med ett mycket varmt lammullsfoder inuti. Passformen är generös och gör det enkelt att byta om i utomhus. Det är kanske inte så konstigt att Dryrobe är en mycket efterfrågad produkt för många olika sporter och aktiviteter utomhus.

Många kallbadare kan säkert känna igen sig i utmaningen att få på sig torra och varma kläder efter ett kallt bad i temperaturer under nollsträcket. Hur man än förberett sig och torkat sig så korvar sig gärna kläderna på huden och det är svårt med finmotoriken när fingrarna är stela. Då är det tacksamt med ett rymligt varmt plagg att byta om i. Dryroben är anpassad för att användas före, mellan eller efter baden och direkt ovanpå dina våta badkläder eller våtdräkt om du utövar andra vattenaktiviteter. Du behöver inte torka dig mellan användningstillfällena. Det har nog aldrig varit enklare att byta om utomhus!

Passform som underlättar ombyte
Dryrobe Long Sleeve har en generös passform i syfte att du ska kunna dra in armarna och byta om inuti. Den långärmade versionen är perfekt när det är kallt ute och hjälper kroppstemperaturen att komma upp igen.

Funktioner som skyddar och värmer
Vattentätt och vindtätt yttermaterial.
Supervarmt syntetiskt lammullsfoder (51% akryl, 49% återvunnen polyester).
2-vägs vändbar YKK®-dragkedja i full längd.
Manschetter medjusterbara kardborreband på ärmslutet.
Alla sömmar är tätade.
Djupa, fleecefodrade yttre fickor med dragkedja.
Stor, inre, A4-storlek, mjukfodrad ficka.
Invändig vattentät ficka med dragkedja – perfekt för telefon / plånbok.
Superlätt konstruktion – ca 1,3 kg (beroende på storlek).

Fördelar för kallbadaren
Tillräckligt med utrymme för att enkelt byta om, utan att utsätta dig för väder och vind.
Lämna den på över dina kläder eller våtdräkt.
Använd din Dryrobe flera gånger under dagen utan att den känns våt eller kall.
Bevara kroppstemperaturen och håll dig skyddad mot vädrets makter.
Det avancerade innerfodret suger upp vattnet från huden och in i tyget.
2-vägs YKK®-blixtlås möjliggör snabb enkel på- och avklädning med grepp inifrån eller utifrån.
Håll dina händer varma i de fleecefodrade ytterfickorna med blixtlås.
Förvara dina saker i flera fickor, både insida och utsida.
Förvara dina värdesaker säkert i 2-vägs vattentät bröstficka med dragkedja.
På bara ca 1,3 kg kan den packas ned i en resekompressionspåse.