Anna Lindberg – simhopperskan med 73 SM-guld

Berätta om dina höjdpunkter i karriären! Vilken framgång/medalj är du mest stolt över?

Mina två första EM guld i Budapest 2006 var väldigt speciella. Det är alltid speciellt att vinna första gången. Nu i efterhand är jag väldigt stolt över mina 73 SM guld. Det var inte helt enkelt att gå in i en SM tävling och hålla ihop det år efter år. Alla ville slå mig och samtidigt förväntade sig de flesta att jag skulle vinna.
 
Att ha deltagit på 5 OS (med en femte plats som bästa resultat) känns också speciellt.

Är du fortfarande aktiv med simhopp på något sätt?

Jag hjälper till lite på klubb- och förbundsnivå och hoppas på att kunna supporta mer i framtiden. Jag har fått lite distans till det och plockat på annan värdefull kunskap som jag tror att jag kan ha stor nytta av.

Berätta lite om din kollektion av badkläder!

1. Vad har varit viktigt för dig i skapandet av kollektionen?

Att hitta en modell som passar många kroppar och som är en kombination av det sportiga och det kvinnliga. Jag har satsat på kvalitet. Det är viktigt för mig att det är bra produkter som håller.

 
 

2. Vilka är målgruppen?

Målgruppen har visat sig vara väldigt bred vilket är positivt. Alla från aktiva elitidrottstjejer till äldre damer kan använda baddräkten.
 

3. Vad är du mest nöjd med när det gäller kollektionen?

Det är nog också det jag är mest nöjd med. Att baddräkten passar de flesta och att det är bra kvalitet.
 

4. Har du nya kollektioner på gång?

I dagsläget ligger det närmst att jag ska ta fram en hand-handduk som ett komplement till mitt stora badlakan.
 

5. Har du tankar kring utveckling av sortimentet på sikt?

Jag skulle gärna vilja utveckla min baddräktskollektion på sikt men har ingen ny modell på gång inom kort.

Du har flera bolag igång och är bland annat aktiv inom ledarskap, hur kommer det sig att du satsat på detta område?

Jag har stött på många ledare i min aktiva karriär och blev ganska tidigt intresserad av ledarskapet. Dessutom så tror jag att många skulle må bra av att ta mer hand om sig själva och aktivt jobba med att leda sig själva till ständig förbättring och utveckling. Jag tror på personlig utveckling och grupputveckling som bygger på att GÖRA. Precis som i idrotten så behöver man träna för att det ska hända något. Det finns inga genvägar men många möjligheter.

Du är även aktiv inom hälsoaktiviteter och erbjuder event inom hälsa och träning. Kan du berätta lite mer om denna satsning?

Jag tycker att det är väldigt roligt att inspirera andra människor till att röra på sig och ta hand om sig i allmänhet. Jag har inte erbjudit något eget event än så länge men deltagit på andras. Men i framtiden kanske jag gör något eget.


Badar du kallt någon gång ibland?

Väldigt sällan tyvärr. Men nu har vi köpt hus vid havet i Vejbystrand så jag tänker att det kan bli fler tillfällen framöver.

Slutligen, hur gör man om man vill anlita dig till ett event eller en konferens?

Då kontaktar man mig antingen via mejl anna@mollis.se eller på telefon 070-9254472.