Bevara badstegen

Nu när den ordinarie badsäsongen lider mot sitt slut börjar högsäsongen för oss kallbadare att närma sig. Samtidigt påbörjas arbetet med att plocka in bryggor och badstegar på många offentliga badplatser.

Vi tycker att bada året runt borde uppmuntras av fler och att vi önskar att badstegar får vara kvar även under vintern för att öka tillgängligheten och möjligheten till bad under säkra förhållanden. Därför gör vi nu ett upprop för att uppmärksamma kommuner på behovet av anpassade badplatser för kallbad. Vi tror också att en sådan åtgärd i sig skulle bidra till en bättre folkhälsa och även stärka intresset för vinterturism till kommuner.

I Lerum (där vi verkar) har vi lämnat in ett medborgarförslag till kommunen, men problemet gäller ju fler kommuner. Vi uppmanar därför våra badkompisar att göra detsamma om behovet finns i er kommun.

För att underlätta för er har vi laddat upp ett neutralt medborgarförslag för er att använda och skicka in i din kommun. Se länk i profilen. Bara att ladda ned och fylla i lokala uppgifter.

Dela gärna i sociala medier under #bevarabadstegen.

Ladda ner medborgarförslag i word (att anpassa) nedan:

MEDBORGARFÖRSLAG NEUTRALT-Bevara badstegen

 

Högerklicka för att ladda ner logotyp: