Intervjuer med isvaksbadare

Här hittar du intervjuer med våra följare Moa, Christoffer, Kim och Johnny som alla tagit upp en isvak och är hängivna kallbadare. De berättar om sina erfarenheter av isvaksbad och hur de gör när det sågar upp en vak.

Hur gör man om man vill ta upp en vak när det äntligen fryst på i sjöar och vattendrag och hur vet man om isen är tillräckligt tjock? Johan Söderlund på Svenska Livräddningssällskapet ger en lektion i isvett och hur man gör en isvak.

TILL ARTIKELN >>

Moa är en van kallbadare och tog sitt första dopp i en isvak redan 2015 i Finland och sedan dess badar Moa året om. Hösten 2018 kapade hon sin egen isvak i Umeå på promenadsavstånd från hemmet. Läs mer om Moas tips på hur du bygger en isvak.

TILL ARTIKELN >>

Christoffer är en av grundarna och drivkraften bakom badgruppen PolarBears i Sundsvall. Förra säsongen provade han för första gången att bada i en isvak. Numer blir det bad varje vecka.

TILL ARTIKELN >>

Även om Kim har badat flera gånger i veckan hela hösten var det premiär att få bada i isvak häromveckan. Nu håller hon på att bygga en ram och ett lock till isvaken.

TILL ARTIKELN >>

Johnny är en van kallbadare och deltog i Skandinaviska mästerskapen i vintersim i Skellefteå förra året. Förra året tog de upp en större vak för att träna simning inför mästerskapet.

TILL ARTIKELN >>

Dela gärna material från kallbad.nu i egna kanaler men var noga med att ange källa! 

Representerar du ett företag? Var vänlig kontakta hej@kallbad.nu innan du delar.