En av de oväntade vänskaperna som hjälpte mig att bygga självtillit 2021! ❤️

När jag under min period av fruktansvärd depression och panikångest (PTSD) började promenera längs Limhamnskajen såg jag varje morgon en man som simmade i havet oavsett väderlek och årstid. 🥶🏊🏻☀️

Efter ett tag tog jag mod till mig och frågade mannen på min klingande skånska, varför gör du detta? 🤔

Mannen som heter Stan är 70 år och berättade ödmjukt att han har haft väldigt stora problem med reumatism och smärta sedan han blev pensionär och känt sig väldigt låg energimässigt. Därför tog han en dag beslutet att successivt träna upp sig för att klara morgonsimma 400 m året om.

Idag är Stan helt besvärsfri och har dessutom fått så mycket energi och ökad livskvalite att han startat ett nytt företag i en helt ny bransch (SolCeller).

Jag blev så inspirerad av Stan att jag själv började kallbada. Numera simmar jag och Stan varje morgon och tro det eller ej mitt inre mående har kommit till en helt ny nivå.
Utöver det har en fin vänskap oss emellan uppstått.

Och minst lika viktigt, min medicinering är kraftigt reducerad, fått ökad livslust och min vitalitet har kommit tillbaka.

Jag och min familj är enormt tacksamma för att min depression har minskat rejält och fortsätter försvinna för varje simtag.

Min personliga insikt är att våga lyssna inåt och ha mod agera på vad man får till sig. Det finns inga läkare eller experter som har ett bättre svar än du själv och din egen inre intelligens!

Hur gör du för att bygga ditt inre självtillit och våga agera på det?
”När jag simmar i iskallt vatten blir mitt sinne helt stilla, tankarna och känslorna helt tysta”

Patrik Ljung
Health, wellness & training business entrepreneur since 2002.

Du hittar Patrik i vår Facebookgrupp, Kallbad.nu